Άλιμος:  phone 210 9855 270  phone 210 9689 992  phone 6907 600 560  mail alimos@greekpadelacademy.gr 

Xρήσιμες ασκήσεις και συμβουλές για να αποφύγετε τραυματισμούς στο Padel Tennis!

Το Padel Tennis αποτελεί ένα άθλημα εθιστικό και απόλυτα διασκεδαστικό. Παράλληλα, γυμνάζει πάρα πολύ όλο το σώμα. Όμως, όπως σε κάθε άθλημα, έτσι και εδώ μπορούν να επέλθουν τραυματισμοί (μικροί ή πιο σοβαροί) εάν δεν προσέχουμε και δεν γυμνάζουμε το σώμα μας. Το προπονητικό team της Greek Padel Academy σας προσφέρει 8 απλές ασκήσεις και συμβουλές (tips) για να είσαστε πάντα σε φόρμα! Για να τις δούμε:

1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας και τραβήξτε κάθε γόνατο προς το στήθος σας 10 φορές κρατώντας το για 3 δευτερόλεπτα. Έτσι το προφυλάσσετε από τραυματισμούς.

2. Μασάζ στον πήχη για 30 δευτερόλεπτα. Πάρτε μια ειδική κρέμα ή λάδι και κάντε μασάζ, με τα δάχτυλα σας, βαθιά μέσα στους μυς του πήχη. Είναι πολύ σημαντική η άσκηση αυτή γιατί σας προστατεύει από το tennis elbow.

3. Εκτελέστε πλήρεις κύκλους 360° με τους ώμους σας 10 φορές προς τα εμπρός και μετά προς τα πίσω.

4. Σε όρθια θέση, πιάστε τον αστράγαλό σας και τραβήξτε τη φτέρνα στο γλουτό σας για 30 δευτερόλεπτα. Πολύ καλή άσκηση για την πρόληψη των τραυματισμών στο γόνατο.

5. Καθίστε σε μια καρέκλα. Τοποθετήστε μία μπάλα του γκολφ στο πάτωμα και κυλήστε την κάτω από τα γυμνά πόδια σας για 30 δευτερόλεπτα. Αυτή η άσκηση αποτρέπει πιθανούς τραυματισμούς στο πέλμα σας.

6. Πίνετε άφθονο νερό. Η αφυδάτωση συμβάλλει σημαντικά στον τραυματισμό των μυών και των αρθρώσεων. Καθώς ο καιρός κρυώνει, δοκιμάστε να πίνετε το νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Ελέγχος Βάρους. Αυτό είναι must. Κάντε ό,τι μπορείτε για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος και να παραμείνετε εκεί.

8. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ!! Να διασκεδάζετε, να ζείτε καλά και να μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά. Να είστε ευγενικοί και να φροντίζετε για τους άλλους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το σώμα σας θα σας αγαπά για αυτούς τους λόγους πιο πολύ.

Ακολουθήστε αυτές τις ασκήσεις – συμβουλές και θα είσαστε σε θέση να απολαμβάνετε άφοβα το παιχνίδι και να μην αφήνετε τραυματισμούς να σας κρατούν μακριά από το αγαπημένο σας άθλημα!  Σας περιμένουμε όλους για ατελείωτο Padel Tennis!