Άλιμος:  phone 210 9855 270  phone 210 9689 992  phone 6907 600 560  mail alimos@greekpadelacademy.gr 

padel

Ιστορία του Padel

Η προέλευση του Padel δεν είναι απολύτως σαφής και υπάρχουν διάφορες εκδοχές σχετικά με την ανάπτυξη του.

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι επινοήθηκε πριν από πολλά χρόνια σε βρετανικά κρουαζιερόπλοια για τη διασκέδαση των επιβατών. Στη συνέχεια, στα μέσα της δεκαετίας του 1920, ένας Αμερικανός με το όνομα FrankBeal έφερε το άθλημα αυτό στα πάρκα της Νέας Υόρκης. Μια δεκαετία αργότερα πραγματοποίησε αλλαγές στα γήπεδα, προσθέτοντας ξύλινα πατώματα και ψηλούς φράχτες γύρω από αυτά, ώστε να μην χάνεται το μπαλάκι στο χιόνι το χειμώνα. Αυτό έγινε γνωστό ως «τέννις πλατφόρμα» και αποτελεί ουσιαστικά τον πρόγονο των σημερινών γηπέδων.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το Padel προέρχεται από το Μεξικό. Λέγεται ότι ο EnriqueCorcuera, ο οποίος έζησε στο Ακαπούλκο, δεν είχε αρκετό χώρο γύρω από το σπίτι του για να χτίσει ένα γήπεδο τέννις. Έτσι, αξιοποιώντας μία  έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων κατασκεύασε ένα γήπεδο διαστάσεων 20x10m, περιφράζοντας το με τοίχους τριών και τεσσάρων μέτρων σε ύψος. Αντί για μια ρακέτα του τέννις, το παιχνίδι παιζόταν με μια πιο κοντή, ξύλινη ρακέτα. Το 1974, ένας φίλος του, ο AlfonsodeHohenlohe, ταξίδεψε από την Ισπανία για να τον  επισκεφθεί  στο Ακαπούλκο. Του άρεσε τόσο πολύ αυτό το νέο παιχνίδι που αποφάσισε νατο φέρει πίσω στο σπίτι του, στην Marbella της Ισπανίας.

Μετά από πολλή μελέτη και περίσκεψη, όσον αφορά το σωστό σχεδιασμό του γηπέδου και τους κανόνες του παιχνιδιού, τα πρώτα δύο γήπεδα Padel έγιναν πραγματικότητα στο ClubMarbella. Ο AlfonsodeHohenlohe βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί την εμπειρία και το πάθος του για το Padel με το τζετ σετ της  Marbella. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είχε πολύ μεγάλη απήχηση και από τότε έχει γίνει δημοφιλές σε όλη την Ισπανία.

Πολύ σύντομα, μεγάλα ονόματα όπως ManoloSantana, ενδιαφέρθηκαν για το Padel και άρχισαν να διοργανώνονται πολλά τουρνουά κατά μήκος της CostadelSol, καθώς όλο και περισσότερα σωματεία έχτιζαν τα δικά τους γήπεδα.

Ένας φίλος εκατομμυριούχος του AlfonsodeHohenlohe, ο οποίος επισκεπτόταν τακτικά τη Marbella, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το παιχνίδι αυτό και πήρε την ιδέα μαζί του πίσω στην Αργεντινή. Σήμερα, πάνω από δύο εκατομμύρια Αργεντινοί παίζουν Padel. Επιπλέον, υπάρχουν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Ισπανοί παίκτες, γεγονός που καθiστά το Padel ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα που παίζονται στην Ισπανία. Τέλος, το Padel εξακολουθεί να παρουσιάζει πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής, στην Αμερική, τον Καναδά και την Αγγλία.