Άλιμος:  phone 210 9855 270  phone 210 9689 992  phone 6907 600 560  mail alimos@greekpadelacademy.gr 

padel

Εξοπλισμός

Το να αποκτηθεί μία ρακέτα Padel μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε μάρκες, οι τύπους και σχήματα. Υπάρχουν πάνω από 75 διαφορετικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων ονομάτων όπως Wilson, Vision, DropShot, Slazenger, Varlion, Sane. Όταν αγοράζετε μία ρακέτα είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε με σύνεση, επειδή η λανθασμένη επιλογή δεν θα βλάψει μόνο το παιχνίδι σας αλλά ενδέχεται να βλάψει και το σώμα σας.

Μεγέθη Grip

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα  που πρέπει να προσέξετε, όταν αγοράζετε μία ρακέτα, είναι το μέγεθος της λαβής. Εάν είναι πάρα πολύ μεγάλο ή μικρό ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμούς, όπως το tenniselbow. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε ότι έχετε το σωστό μέγεθος λαβής – όταν κρατάτε τηλαβή, θα πρέπει να υπάρχει 1 εκατοστό διαφορά μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να είστε σε θέση να σύρετε το δείκτη του ελεύθερου χεριού σας ανάμεσα στις άκρες των δακτύλων σας και τον αντίχειρα. Εάν η λαβή δεν είναι ακριβώς στο σωστό μέγεθος, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα Overgrip, ώστε να μεγαλώσετε το μέγεθος της λαβής ελαφρά.

Η Ρακέτα:

Προφίλ: Το εξωτερικό σχήμα της ρακέτας παρέχει τη δύναμη και την αντοχή. Συνήθως αποτελείται από σωληνωτές επιστρώσεις ινών υάλου, άνθρακα ή γραφίτη, εμποτισμένες με κερί ή εποξική ρητίνη.

Πυρήνας: Το «εσωτερικό» της ρακέτας. Είτε αφρού ή EVA Καουτσούκ (απορρόφησης κραδασμών από καουτσούκ). Ο πυρήνας μπορεί να διαφέρει, δημιουργώντας διαφορά στην ακαμψία και δυνατότητα αναπαραγωγής χτυπημάτων.

Επιφάνεια ή το δέρμα: Η περιοχή στην οποία θα χτυπήσει την μπάλα. Αυτή είναι συνήθως 1,2 ή 3 επιφάνειες στρώματος από υαλόνημα, ίνες άνθρακα ή γραφίτη. Τα υλικά αλλάζουν τη δύναμη και την αντοχή της ρακέτας. Η ρακέτα θα είναι εμποτισμένη με κερί ή εποξική ρητίνη.

Βάρος: Δεν υπάρχει ιδανικό βάρος για μία ρακέτα Padel, όμως υπάρχει ένα ιδανικό βάρος για κάθε παίκτης ατομικά. Αυτό το βάρος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του παίκτη.

Ένδυση

Δεν χρειάζεται ειδικός ρουχισμός για να παίξετε padel, αλλά θα πρέπει να φοράτε αθλητικά ρούχα. και τις κατευθυντήριες γραμμές για τα είδη ένδυσης, ώστε αξίζει τον έλεγχο με τον γραμματέα πρωταθλήματος ή διοργανώτρια.

Υπόδηση

Μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε σε με απλά αθλητικά παπούτσια αλλά, όσο ανεβαίνει το επίπεδο σας, αν αρχίσουν να παίζουν πιο σοβαρά, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ειδικά παπούτσια για Padel. Τα παπούτσια για τρέξιμο δεν έχουν σχεδιαστεί για τις γρήγορες αλλαγές της κατεύθυνσης που πρέπει να κάνετε στη padel. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί, όσον αφορά τον τύπο παπουτσιού που φοράτε, διότι ενδέχεται να προκληθεί φθορά στην επιφάνεια του γηπέδου.