Άλιμος:  phone 210 9855 270  phone 210 9689 992  phone 6907 600 560  mail alimos@greekpadelacademy.gr 

Σωστή διατροφή και Padel Tennis!

Εάν θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο σας στο Padel tennis, τότε δεν αρκεί μόνο η σωστή τεχνική και τακτική. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση και στη διατροφή σας. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να προσέχουμε μόνο τη σωστή λειτουργία των κινήσεων και ξεχνάμε και άλλες βασικές πτυχές όπως η σωματική και ψυχολογική άσκηση, ξεκούραση και, φυσικά, το τι τρώμε. Η σωστή ή μη σωστή λήψη τροφών μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά, σε μεγάλο βαθμό, την απόδοση μας. Για αυτό το λόγο σας προσφέρουμε ορισμένες συμβουλές, τις οποίες εάν τηρήσετε θα δείτε μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι σας.

1. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το ποσοστό του σωματικού σας λίπους αλλά και της μυϊκής σας μάζας. Καλό θα είναι να κανονίσετε ένα ραντεβού σε διατροφολόγο, ώστε να σας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

2. Ανάλογα με τη δραστηριότητα σας, θα πρέπει να εξασφαλίσετε και επαρκή πρόσληψη θερμίδων. Επίσης, το πόσο πρέπει να τρώει κάποιος ποικίλλει ανάλογα με το πόσες θερμίδες καταναλώνει σε συνθήκες ηρεμίας.

3. Η δίαιτα σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και κυρίως αυτούς που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, φρούτα, πατάτες. Είναι καλό να καταναλώνονται όλα τα τρόφιμα διότι οι ίνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό.

4. Ανάλογα με την ένταση της προπόνησης είναι καλό να γίνεται πρόσληψη πρωτεϊνών που χρειάζεστε. Εδώ όμως χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορείτε να κάνετε λήψη των πρωτεϊνών μέσω ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ θα πρέπει να σας τα έχει συστήσει κάποιος ιατρός ή διατροφολόγος!

5. Είναι καλό να καταναλώνετε ελαιόλαδο και τρόφιμα πλούσια σε Ω3 και Ω6. Ως εκ τούτου, καλό είναι να αποφεύγετε ζωϊκά έλαια, γλυκά και άλλα παρόμοια τρόφιμα.

6. Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση. Φυσικά, θα πρέπει να ενυδατώνεστε και κατά τη διάρκεια της άσκησης.

7. Πρέπει να τρώτε φρούτα και λαχανικά για να εξισορροπήσετε την πρόσληψη των βιταμινών.

8. Στην ιδανική περίπτωση, μία δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει την πρόσληψη τροφών 5 φορές την ημέρα.

9. Να προσέχετε τη διατροφή σας πριν, κατά την διάρκεια και μετά την άσκηση.

10. Τέλος, θα πρέπει, με το πέρας της άσκησης, να χαλαρώσετε ώστε να αναρρώσει το σώμα σας.

Αυτές ήταν 10 γρήγορες συμβουλές (tips) από εμάς για εσάς, ώστε να δώσετε την προσοχή που πρέπει στη διατροφή σας με απώτερο σκοπό να εξελίξετε το παιχνίδι σας αλλά να είστε και εσείς σε καλύτερη φόρμα. Φυσικά, εάν χρειάζεστε παραπάνω πληροφορίες, το προπονητικό team της Greek Padel Academy είναι στη διάθεσή σας πάντα για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία. Σας περιμένουμε για ατελείωτο Padel Tennis!

Υ.Γ. Αυτά για την ώρα, πάμε να τσιμπήσουμε και μεις κάτι γιατί με όλα αυτά μας άνοιξε η όρεξη! Stay tuned για περισσότερα tips από το blog μας!